Rynker kan forebygges med god vilje og en god creme

Øjencreme er ikke kun for ældre mennesker. Selvom man er ung, kan man godt have brug for øjencreme. Det skyldes, at når vi bliver ældre, begynder huden at skrumpe sammen, og rynkerne bliver mere synlige. Men det er ikke kun, når man bliver gammel, at man får rynker. De kan også opstå på grund af solen, eller fordi vi har en dårlig vane med at knibe øjnene sammen. Den bedste øjencreme er en creme, som man smører på øjenlågene. Den kan forebygge rynker, fordi den fugter huden og holder den elastisk. Øjencreme indeholder også kollagen, som er et protein, der holder huden fast. Derfor er det vigtigt at bruge øjencreme, selvom man er ung. Øjencreme kan også have andre fordele. For eksempel kan cremen mindske risikoen for at få belægninger på øjenlågene. Det kan skyldes, at cremen indeholder enzymer, som kan fjerne belægningerne. Øjencreme kan også mindske risikoen for at få tørre øjne. Tørre øjne er en tilstand, hvor man har svært ved at holde øjnene fugtige. Det kan skyldes, at man er udsat for meget tørt aircondition, eller fordi man bruger computeren hele dagen. I nogle tilfælde kan det også skyldes, at man har en sygdom. Hvis man har tørre øjne, kan det gøre ondt at blive underkastet lys. Det kan også medføre, at man får dobbeltsyn eller grumset syn. Øjencreme kan mindske risikoen for, at man får disse problemer. Så selvom man er ung, er det godt at bruge øjencreme.

Hvad er rynker og hvorfor får man rynker?

Rynker er en slags ‘arvæv’ der opstår når huden bliver slidt. For eksempel når man ryger, udsættes for solen eller har en dårlig kost. Arvævet består af kollagener og elastin, som er nødvendige for at huden kan holde på fugten og danne et tyndt beskyttelseslag over cellerne. Når arvævet bliver slidt, falder mængden af kollagen og elastin, hvilket gør huden mere uelastisk og dermed mere tilbøjelig til at folde sig sammen (rynker). Man kan ikke helbrede rynker, men man kan mindske dem ved at undgå for meget sol blandt andet. Derudover findes der også to andre typer rynker – aldersrynker og mimiske rynker. Aldersrynker opstår som følge af den naturlige aldringsproces, hvor huden bliver mindre elastisk og taber sin spændstighed. Mimiske rynker opstår pga. overanstrengelse af de små muskler under huden, for eksempel når man lægger et grimasse. Disse kan mindskes ved at undgå at anstrenger ansigtsmusklerne unødvendigt.

Huden er det største organ vi mennesker har

Huden er et organ, som består af flere lag. Det ydre lag er det, der er udsat for miljøet og det er her, man kan se hudens farve. Det indre lag er mere beskyttet og her findes hudens blodkar og nerver. Huden har forskellige funktioner, blandt andet at beskytte kroppen mod ydre påvirkninger, regulerer kroppens temperatur og opsamler væsker fra omgivelserne. Huden spiller altså en vigtig rolle i kroppens funktion lige som alle andre organer. Men der er mange som der ikke ved at huden er et organ.