Kend forskel på kvaliteten af kunst inden du køber det

Det er vigtigt at kunne kende forskel på hvor god kvalitet kunst er, før du køber. Du ønsker bestemt ikke at bruge dine hårdt tjente penge på et kunstværk, som ikke er så værdifuldt, som du først troede. Så det er vigtigt at vide, hvad der kendetegner god kunst, og hvordan du kan spotte et kvalitetsmaleri, når du ser et.

Kunstværkets skønhed

Du ønsker bestemt ikke at tage noget med hjem, som ikke fanger dig eller fanger din opmærksomhed. Skønhed ligger i øjet på den, der ser det. Alle har forskellige standarder for skønhed, så din beslutning om, hvorvidt et kunstværk er smukt eller ej, vil være naturlig og instinktiv.
Du skal tiltrækkes af det, uanset hvad andre måtte sige eller mene. Her er nogle aspekter, der giver et kunstværk skønhed:

•    Brugen af farver, der supplerer hinanden, fremhæver kunsten og gør den smukkere og mere indbydende.
•    Kunst, der har gentagne mønstre, former og symmetri, virker mere interessant og unik.
•    Brugen af teksturer og forskellige former for maling, som fremhæver kunstværkets træk og giver det mere kant og karakter.
•    Et maleri skal være proportioneret, ellers vil det se for rodet ud.
•    Beskæring af det overskydende og en god komposition fremhæver kunstværket og fanger beskuerens opmærksomhed.
•    En kunstner bør være særlig omhyggelig med placering og indramning, da det spiller en vigtig rolle for at fange beskuerens opmærksomhed

Du kan være sikker på, at der ikke er nogen regler, når det gælder om at genkende skønhed, da skønhed bør komme indefra, så du behøver ikke at have en tjekliste med dig, når du besøger kunstgallerier.

Unikhed

Når du køber kunst, vil du gerne have noget, der ikke kun definerer dig, men også noget, der er unikt. Unik kunst vil altid skille sig ud og fokusere på et emne, der enten er nyt eller generelt er forsømt af kunstnere.

God kunst udforsker altid nye emner, følelser, stemninger, landskaber og teknikker. Hvis noget fanger dit øje, eller hvis du opdager noget nyt i et kunstværk, bør du beslutte, om denne unikke karakter virkelig adskiller kunstværket fra andre og forbedrer værket eller ej. Tænk over, hvad der gør “denne” kunst til noget særligt for dig, og hvorfor den er anderledes, og om du kan lide denne forskel.

Unikheden på værket spiller også sammen med autenciteten og produkttionsantallet. Der er større værdi i at have et originalt unika værk end et værk som masseproduceres. Disse typer at værker kan bl.a. findes på forskellige udstillinger eller gallerier som Galeo

Færdigheder og teknik

Når du køber et kunstværk, skal du sikre dig, at kunstnerens tekniske færdigheder skinner og har målbare kvaliteter og aspekter af kunsten.

Betydning/budskab

Kunst er et middel til at udtrykke sig selv. Kunstværker af god kvalitet vil få dig til at tænke og udløse en følelsesmæssig reaktion. Kunstværker kan generelt skabes til følgende formål:

Repræsentativ kunst: Dette kunstværk er kun beregnet til at appellere visuelt og har ikke nogen dyb mening. Det kan være et maleri af en skål med frugter eller af en smuk blomst.

Kunst, der fortæller en historie: Dette kunstværk fremkalder en bestemt følelse hos beskueren. Disse værker påvirker dig og trækker dig til dem.

Kunst, der giver et statement: Disse værker har et formål og taler for en sag. I maleriet forsøger kunstneren at fremhæve en sag, der er vigtig for ham/hende og har betydning for ham/hende.

Kunst som metafor: Denne type kunst har flere betydninger, så der er bogstaveligt talt mere i dem, end man umiddelbart kan se. Disse værker har mange symboler, der fokuserer på uhåndgribelige menneskelige spørgsmål.
For at vide, hvad der er god kunst for dig og et kvalitetsmaleri, kan du prøve at følge de ovennævnte punkter.