Gode juleaktiviteter til børnefamilien

Når julen nærmer sig og juleferien indtræffer, kan der pludselig være rigtig meget tid sammen som familie. Og det er jo dejligt! Men… Fordi vi er i december måned, kan det til tider være udfordrende at finde på aktiviteter. Det er trods alt begrænset, hvor meget udeleg, man kan holde til på de kolde dage – hvor solen desuden går hurtigere ned. Men frygt ikke, her får du gode råd til juleaktiviteter, du kan lave sammen med dine børn.

Julehjerter

Hvorfor ikke bruge de kølige decemberdage inde i hjemmets varme, hvor I sammen kan flette eller lave julehjerter til pynt og til juletræet?

Julehjerterne kan laves på flere måder. Enten ved at klippe og flette på traditionel vis med flot papir eller ved at lave julehjerter med de klassiske hamaperler.    

Uanset hvad, så bare slip fantasien løs og lav smukke design til familien.

Brev til julemanden

Selvom det er juleferie, kan man jo godt få de små til at træne deres danskkundskaber – selv uden de ved det.

Børnene kan nemlig sende et brev til julemanden, hvor de skriver, hvad de ønsker. Det kan jo selvfølgelig være, at børnene er så små, at det med at skrive ikke er en mulighed. Men så er det jo godt, at man stadig kan tegne og evt. få mor eller far til at skrive en kommentar til den kære julemand.

Gå en tur i gågaden

Selvom du måske ikke nyder samme begejstring for gågaden, som du engang gjorde, kan det være et magisk sted for de små. Derfor kan det være en god idé at bare spankulere en tur igennem den lokale gågade, hvor den elegante juleudsmykning og måske endda en levende julemand tit er at finde!

Særligt julelyset i den mærke gågade kan være smuk at betragte – og forenes dette syn med en kop varm kakao, kan det skabe varme familieminder.

Søde sager

Pebernødder? Marcipangris? Havregrynskugler? Der er masser af muligheder for at lære de mindre børn lidt om at stå i køkkenet. Det er altid sjovt at lave noget selv, som man kan se tage form og blive til. Da særligt når man tilmed kan spise de søde sager efterfølgende.