Gør tandplejen til en prioritet

I Danmark har tandlægen fået sig et uheldigt ry for at være dyr. Det er end ikke nogen specifikke tandlæger, der peges ud for at være specielt dyre, men ganske enkelt hele branchen, der må lide under prædikatet.

Men stik imod hvad alle går og tror, så er tandlægen faktisk slet ikke så dyr igen. De almindelige rutinetjek, som kan være nok for rigtig mange af os, er nemlig støttet økonomisk fra staten, så den typiske pris ligger på 250-300 kroner for kontrol og rensning.

Der hvor tandlægen bliver dyr, er når man skal have foretaget en større behandling. Her bliver arbejdet mere individuelt og komplekst, hvilket giver de større priser – dem hvor en meget omfattende behandling kan koste mange tusinde kroner.

Har du en mund- eller tandsygdom, kan det være konsekvensen, at du må hyppigere til tandlægen og deraf får større udgifter dertil. Har du et ganske almindeligt tandsæt, kan gode vaner heldigvis være med til at holde tænderne sunde og regningerne borte.

Gode børstevaner gør en forskel

Som med alle andre ting i livet er kontinuerlige gode vaner forudsætningen for gode resultater. Du kan med andre ord holde dine tænder rene og fine, hvis du passer godt på dem og dig selv.

Det kræver for det første, at du husker at børste dine tænder 2 gange om dagen. Men lad være med at betragte tandbørstningen som noget, der bare skal overstås på 30 sekunder. Afsæt minimum 2 hele minutter hver gang du børster dine tænder.

Når du har børstet dine tænder, så brug også tandtråd! Der er mange, som overser, hvor vigtigt det er at supplere med dette lille værktøj, når det kommer til god tandhygiejne. Årsagen er, at der i mellem dine tænder også ophober sig madrester. Men desværre kan tandbørsten ikke nå ind i mellem alle tænderne, hvis de sidder tæt. Derfor er det vigtigt at bruge tandtråd og rense skidtet ud. Gør man ikke dette, kan der opstå problemer med huller i tænderne, tandsten, dårlige ånde og meget mere. Problemet kan naturligvis vokse, så det skaber porøse tænder og gør hele tandsættet svagere.

Skal du have tjekket dine tænder? Besøg din lokale tandlæge i Greve og få set dine tænder efter, få gode råd til sunde vaner og føl dig godt til rette i en professionel tandklinik.