Sådan passer du bedre på dig selv

Der er kun én person, du skal leve sammen med resten af dit liv, og det er dig selv. Det er derfor vigtigt, at du husker på at passe godt på dig selv og prioriterer dig selv i din hverdag. Du skal med andre ord lære, hvordan du kan elske dig selv mere hver dag – og vi har derfor her samlet 5 tips til, hvordan du passer på dig selv, så du også kan være der for andre.

Stop med at sammenligne dig selv med andre

Alle er unikke og helt sin egen. Når du sammenligner dig med andre, bliver du til en person, du ikke er. Du blokerer for dig selv og dine styrker og svagheder, når du ikke accepterer dig selv. Du blokerer med andre ord for alt det, der får dig til at føle dig levende og elske dig selv. Du bør derfor stoppe med at sammenligne dig med andre og kritisere dig selv. Du er god nok som du er. Det er kun en god idé at sammenligne dig selv med andre, hvis du gør det på en konstruktiv måde, hvor du f.eks. kan lære, få erfaring og brugbare råd, som kan hjælpe dig med at blive den bedste version af dig selv.

Sæt tid af til dig selv

Vi har alle brug for at forkæle os selv og bruge tid med os selv. Du passer godt på dig selv og elsker dig selv ved at gøre alt det, du allerbedst kan lide og som gør dig glad. Husk derfor at sætte tid af til dig selv og lav det, du elsker – uanset om det er en fysisk aktivitet, en hobby eller blot en søndag på sofaen med en god serie. Det er her du også tanker energi til at være sammen med og passe på andre. Det er derfor noget, du bør gøre, uanset om du er enlig eller har en stor familie. Du er nemlig intet værd for din familie, hvis du er helt udkørt og ikke kan overskue noget som helst.

Husk at slappe af

Når du slapper af, forbedrer du dit sind og hjælper din krop. Du kan slappe af på mange forskellige måder. Du kan f.eks. dyrke yoga eller tai-chi, meditere, lytte til musik, se en serie, læse eller foretage dig enhver anden handling, der afholder dig fra at stresse alt for meget og som samtidig får dig til at have det godt med dig selv. Vi kan her varmt anbefale en massage, enten en fysiurgisk massage eller en wellness massage, som virkelig kan få dig til at slappe af og giver dig alle de fordele, der følger med massage. Det har f.eks. en positiv effekt på blodtrykket, bekæmper angst, stress og depression og styrker dit immunforsvar. Du kan booke tid til en professionel massage hos Cityfys Wellness i Herning og København her: https://cityfyswellness.dk/

Lær at sige ”nej”

Det kan være meget svært at sige nej til forventninger, krav eller anmodninger – især hvis de kommer fra familie, venner eller arbejdsgivere. Det er dog meget vigtigt, at du lærer det – hurtigt. Det vil nemlig hjælpe dig med at få mere respekt for dig selv og andre. Det sikrer også, at du undgår potentielt ubehagelige situationer og anerkender din forpligtelse til at passe på dig selv først. Det kan også hjælpe dig med at komme af med stress og angst, som hurtigt kan opstå, når man har for meget på tallerkenen uge efter uge og ikke har mulighed for at komme ordentligt ned i gear.