Guide: Valg af letvægtstelt

Der er mange fordele ved at bruge et letvægtstelt. Letvægtstelte er lette at bære, de er lette at rejse med, og de er lette at opsætte. Men der er også nogle ting, man skal være opmærksom på, når man køber et letvægtstelt. I denne guide gennemgår vi 5 ting, du skal være opmærksom på i valget af det rette letvægtstelt

1: Vægt

En af de største fordele ved letvægtstelte er, at de er lette. Det betyder også, at man skal være meget opmærksom på vægten. Man skal kunne bære teltet, og det skal være let at rejse med. Derfor er det vigtigt, at man vælger et letvægtstelt, der ikke vejer for meget.

Vi anbefaler en vægt på under 3 kg, hvis du er til let vandring og lignende, men igen handler det også om størrelsen, som har en afgørende betydning på vægten. For jo større vægt, des større er teltet som ofte.

2: Størrelse

Letvægtstelte er ofte mindre end almindelige telte. Det betyder, at der ikke er plads til så mange mennesker. Hvis du skal have plads til mere end 2 personer, skal du overveje at købe et almindeligt telt. Dog findes der 3-, 4-, og 5-personers letvægtstelte, men disse koster også relativt meget sammenlignet med traditionelle telte.

3: Materiale

Det er også vigtigt at vælge det rette materiale til letvægtsteltet. Der findes telte i mange forskellige materialer, men oftest er letvægtstelte lavet af polyester eller nylon. Vælger du et telt i polyester, skal du være opmærksom på, at det ikke tåler så meget som et telt i nylon. Nylon er mere slidstærkt, og det er derfor et bedre valg til letvægtsteltet.

4: Pris

En anden ting du skal være opmærksom på, når du køber letvægtstelt, er prisen. Letvægtstelte er ofte dyrere end almindelige telte, og det er derfor ikke sikkert, at letvægtsteltet er det bedste valg for dig.

5: Isolerende egenskaber

Letvægtstelte er også mindre isolerende end almindelige telte. Så hvis du skal rejse til et koldt sted som f.eks. Nordnorge ved efterårstid, skal du overveje at købe et letvægtstelt med god isolering.

Du kan læse mere om teltes isolering i denne komplette guide.

Hvilket letvægtstelt skal jeg vælge?

Der er mange letvægtstelte på markedet, og det kan derfor være svært at finde det rigtige telt. Vi har lavet en oversigt over de 3 bedste letvægtstelte på markedet, så du let kan finde det telt, der passer til dine behov.

1: Vango Helium 200

Vango Helium 200 er et letvægtstelt, der er oplagt til dig, der gerne vil have et let og kompakt telt. Det er let at bære, let at rejse med, og let at opsætte. Teltet er lavet af nylon, der giver et godt slidstyrke. Derudover har teltet en god isolering, så det også kan bruges til alle årstider.

2: Nallo 2 GT

Nallo 2 GT er et letvægtstelt, der er oplagt til to personer. Teltet minder meget om Vango Helium 200, men det er bare en smule dyrere.

3: Hilleberg Nammatj 2

Hilleberg Nammatj 2 er endnu et letvægtstelt til to mand. Hilleberg indtager 3. pladsen, fordi det er det dyreste telt af disse tre, men til gengæld får du en høj kvalitet og et udsøgt design.