Creative space - et helt særligt univers

Sunde romkugler

Vi har begge to en frygtelig træng til sukker. Og ind imellem føles det som om stopknappen er gået i stykker. Derfor elsker vi begge når vi falder over en opskrift, og endnu vildere “opfinder” en opskrift, som tilfredsstiller den søde tand på en sundere måde. De her romkugler smager virkelig godt – syntes vi. Og du skal selvfølgelig have lov til at smage.

1458037532382

SUNDE ROMKUGLER 

Ingridienser: 

130 g kokosmel
100 g havregryn
150 g mandler
150 g dadler
100 g rosiner
3 bananer
2 medium str. fint revet gulerødder
1 fint revet æble
2 tsk espresso
50 g kakao
1,5 tsk kanel
3 spsk rom essens (alternativt ægte rom ) til efter smag.

Tilberedning: 

Kokosmel, havregryn, og hakkede mandler røres sammen. Derefter tilsættes kakao og kanel.
Kog rosiner og dadler til de bliver helt bløde og rør godt sammen med banan, espresso og rom essens.  Brug gerne en stavblender så det bliver til en finthakket masse. De tørre og våde ingredienser blandes nu sammen, hvorefter de rulles til små kugler og trilles i fx. Kokosmel, frysetørret bær, finthakkede nødder eller fint hakket mørk chokolade. Stilles herefter på køl i køleskabet.

Tip: de kan ikke holde sig meget mere end et par dage , så frys størstedelen ned , i små portioner, og tø op efter behov eller lejlighed.

Romkuglerne har som sagt reddet os fra at falde for meget i den usunde sukkertønde 😉 Vi håber i vil synes lige så godt om dem som vi gør 🙂

Knus Julie og Sara Maria

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Creative space - et helt særligt univers